Select Page

Ramadan 2021

Ramadan 2021

Vandaag begint voor de Moslims de Ramadan. Moslims gedenken dat in deze maand de profeet Mohammed de eerste van de openbaringen ontving die samen de Koran vormen. Ze onthouden zich tussen zonsopgang en zonsondergang, van eten, drinken, roken of seksuele omgang.

De Ramadan is de negende maand in de islamitische kalender. Het is een speciale maand waarin tussen schemer voor zonsopkomst en zonsondergang gevast wordt. ‘Ramadan’ wordt daarom ook wel de ‘vastenmaand’ van de moslims genoemd. Het vasten wordt gezien als vorm van zuivering van de ziel en bedanking van God voor alles wat hij gegeven heeft. De Ramadan leert mensen zelfdiscipline. De moslims voelen en tonen verbondenheid met arme en hongerige mensen elders op de wereld.

Wij wensen alle moslims een deugddoende vasten.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:3521:43 CEST
Feels like: 13°C
Wind: 13km/h SW
Humidity: 81%
Pressure: 1016.93mbar
UV index: 1

(advertenties)