Select Page

Bewoners van Schotensesteenweg vergast op wafels

Bewoners van Schotensesteenweg vergast op wafels

Vrijdag werd de Schotensesteenweg, meer bepaald het deel tussen Jozef van Poppelstraat en Eugeen Fahylaan, weer geopend.

District Deurne nam de Schotensesteenweg op de schop omdat de brede rijbaan overdreven snelheid in de hand werkte en ook zowel de oversteekplaatsen aan de schoolomgeving onveilig was. Bovendien waren stoepen en fietspaden aan vervanging toe. Het district had eerder al delen van de Schotensesteenweg vernieuwd: in 2015, tussen de Van Loenoutstraat en de Alfons Schneiderlaan en in 2019, tussen de Ruggeveldlaan en de Jozef Van Poppelstraat. Ditmaal was het de beurt aan het deel Jozef van Poppelstraat en Eugeen Fahylaan.

De vernieuwde aanleg omvatte volgende ingrepen: vernieuwen van de trottoirs, aanleggen van fietspaden in rode asfalt om het comfort en de zichtbaarheid te verhogen, verkeersplateaus voorzien aan de kruispunten en buskussens op de rijbaan om de snelheid af te remmen, kruispunten compacter maken om oversteek te verkleinen en veiligheid van de zwakke weggebruiker te verhogen en het versmallen van de rijweg.

Districtsschepen voor publieke ruimte  Freddy Lorent (onafhankelijk) mocht het lintje doorknippen. Hij werd bijgestaan door ijn collega’s van het districtsbestuur: districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA), districtsschepenen Elke Brydenbach (N-VA) en Frank Vercammen (Vooruit) en districtsraadvoorzitter Frank Geudens (Vooruit). De bewoners werden vergast op wafels.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
21°
Partly Cloudy
05:5621:41 CEST
Feels like: 21°C
Wind: 8km/h W
Humidity: 59%
Pressure: 1021.67mbar
UV index: 6

(advertenties)