Select Page

“De Deurnenaar moet centraal staan, niet het bestuur”

“De Deurnenaar moet centraal staan, niet het bestuur”

Ook Elke Van Severen, fractieleidster van Groen, wil reageren op het Deurnese meerjarenplan en de meerjarenbegroting.

“De bestuursmeerderheid steekt de loftrompet over een verhoging van de budgetten in Deurne, maar er moet ook veel meer mee gedaan worden tegenover vorige beleidsperiode. De gevolgen blijven niet uit: er zijn onvoldoende middelen voor de parken en het groen in Deurne of voor het nemen van maatregelen in de zones 30,… terwijl de leefbaarheid in onze wijken dringend omhoog moet. De heraanleg van onze straten en pleinen is voor een groot deel gefinancierd met bovenlokaal geld (nvdr. geld van de stad). Gaan het district en de inwoners voldoende inspraak hebben in al die plannen?” aldus Elke Van Severen.

De groene fractieleidster gaat verder: “Betrokkenheid van burgers wordt wel benoemd als prioriteit, maar krijgt een veelzeggend budget van 0 euro. Een nieuw subsidiereglement en –budget is ruim onvoldoende om de Deurnenaar een stem te geven in het beleid en de ideeën uit onze wijken te ondersteunen. De positieve sociale en groene projecten die we met Groen vorige legislatuur hebben opgestart, worden bijna allemaal stopgezet. Diversiteit en kwetsbare groepen worden wel meegenomen in de communicatie van het district, maar waar is het verder beleid op vlak van samenleven?  Een sociale kruidenier: mooi initiatief. Maar zullen de budgetten, die niet naar andere ondersteuning voor mensen in armoede kunnen gaan, hiervoor volstaan? Ook senioren krijgen onvoldoende aandacht en middelen.”

Fractieleidster Elke Van Severen besluit: “ De zitpenningen voor raadsleden stijgen, maar het budget en de inspraak van de Deurnenaar niet. Klimaat, burgers maximaal betrekken bij het beleid, samenleven, armoede, verkeersveiligheid, meer groen, gezonde lucht, vergrijzing, … . We staan voor grote uitdagingen, die bij het bestuur jammer genoeg op weinig ambitie kunnen rekenen.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
12°
Rain Shower
06:4720:37 CEST
Feels like: 11°C
Wind: 10km/h WNW
Humidity: 62%
Pressure: 1019.3mbar
UV index: 0

(advertenties)