Select Page

Groen Kruis wint de tweede ‘Gruune Schup’ van GruunRant

Groen Kruis wint de tweede ‘Gruune Schup’ van GruunRant

Groen Kruis wint de tweede ‘Gruune Schup’ van GruunRant, een prijs voor een lovenswaardig initiatief dat werkt aan de doelstellingen van GruunRant: het verbinden van open-ruimtegebieden in de verstedelijkte rand rond Antwerpen.

Het is de tweede keer dat GruunRant de ‘Gruune Schup’ uitreikt. Met de prijs eert de vereniging die personen of organisaties die haar visie rond behoud, versterking en verbinding van de groene gebieden rond de stad Antwerpen mee in de praktijk brengt. Gedeputeerde Luk Lemmens (N-VA), bevoegd voor het gebiedsprogramma Groen Kruis, nam de prijs in ontvangst.

Groen Kruis is als gebiedsprogramma actief in zeven districten en gemeenten: Deurne, Ekeren, Merksem, Schilde, Schoten, Wijnegem en Wommelgem. Naast de zeven lokale besturen maken ook het Agentschap voor Natuur en Bos, Departement Omgeving en het Regionaal Landschap de Voorkempen deel uit van het partnerschap. De provincie Antwerpen waakt als coördinator over de overkoepelende visie van Groen Kruis en zoekt naar mogelijke projecten, financieringsmiddelen en lokale partners om die visie ook op het terrein uit te voeren. Op die manier is Groen Kruis de motor achter heel wat acties die er samen voor zorgen dat de open ruimte in de verstedelijkte rand stap voor stap weer verbonden geraakt.

“Groen Kruis is een terechte winnaar van onze ‘Gruune Schup”, zegt Paul Lermytte, voorzitter van GruunRant. “We hadden altijd al een fijne samenwerking met de provincie Antwerpen en sinds de komst van Groen Kruis is dat alleen maar verbeterd.”

(Foto’s:  Erik Gintelenberg)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
22°
Partly Cloudy
05:5621:41 CEST
Feels like: 22°C
Wind: 8km/h W
Humidity: 53%
Pressure: 1021.33mbar
UV index: 7

(advertenties)