Select Page

Europese lorken gaan tegen de vlakte

Europese lorken gaan tegen de vlakte

In het Boekenbergpark, aan de hoek Van Baurscheitlaan-Gouverneur Holvoetlaan, zal het district een aantal Europese lorken omleggen. Ze worden vervangen door onder andere hulst, een judasboom, een kansenboom en enkele hortensia’s. Een rode hazelaar blijft behouden en een waardevolle monumentale lork blijft staan.

Een ‘bekendmaking beslissing omgevingsvergunning’ aan de parktoegang heeft het over 5 bomen en een infobordje van het district spreekt over 8 exemplaren. Hoe dan ook,  het lot van de Europese lorken aan de rand van het park is bezegeld. Juul Slembrouck van de Studiegroep Boekenbergpark betreurt de beslissing niet: “Die bomen stonden daar niet op hun plaats en waren bovendien in een slechte conditie.” Wat er in de plaats komt kan niet echt op zijn enthousiasme rekenen: “Hulst moet je toch niet aanplanten, die kom je overal in het park tegen. En hortensia is een tuinplant. “Hij zucht als hij verneemt welke bomen het district wil planten: “Judasboom en kansenboom? Tja, dit hoekje staat los van de rest van het park, de groendienst plant daar bomen en struiken die voor kleur zorgen maar eigenlijk niet echt in een park thuishoren.” Het behoud van de rode hazelaar verblijdt hem ook al niet: “Rode hazelaar is een cultivar. Er zou beter gewone hazelaar worden geplant, dat levert nog voedsel voor de eekhoorns op.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:4121:36 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 6km/h W
Humidity: 96%
Pressure: 1006.1mbar
UV index: 0

(advertenties)