Select Page

Bergen van bladeren

Bergen van bladeren

Een berg bladeren naast het Boekenbergpark trok de aandacht van een wandelaar. Hij vraagt zich af waar die allemaal vandaar komen.

Op zijn gezondheidswandelingetje naar Boekenbergpark zag Juul Slembrouck op een aantal parkeerplaatsen in de Unitaslaan naast het park een berg bladeren liggen. “Ik schat ongeveer een kleine 50 m lang,  2 m breed en gemiddeld 1 m hoog. Zeg maar 100 m3 blad met hier en daar ook wat aarde tussen.” Ook op het Arenaplein ligt zo’n berg. De man vraagt zich nu af waar die bladeren allemaal vandaan komen en waarom dat die daar blijven liggen. Een vraag voor districtsschepen Frank Vercammen die bevoegd is voor groen. De schepen weet het antwoord: “Dat zijn bladeren die door de mensen van Werkhaven worden bijeengeveegd en hier worden gegooid. De reinigingsdiensten komen die dan op hun beurt ophalen en wegbrengen naar de composteringsplekken. Maar door ziekte zijn de reinigingsdiensten onderbemand en moeten de bladeren iets langer blijven liggen dan gepland.”

Werkhaven is een organisatie in de sociale economie. Zij hebben 310 mensen in dienst, waarvan zo’n 250 doelgroepmedewerkers. Dat zijn arbeiders die kortgeschoold, langdurig werkloos en/of allochtoon zijn. Zij werken bij Werkhaven in drie verschillende bedrijven. Het grootste bedrijf is het openbaar domein. Zij verwijderen zwerfvuil, onkruid manueel en doen groenonderhoud.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
22°
Partly Cloudy
05:5621:41 CEST
Feels like: 22°C
Wind: 8km/h W
Humidity: 53%
Pressure: 1021.33mbar
UV index: 7

(advertenties)