Select Page

Spiegel aan het monument is hersteld

Spiegel aan het monument is hersteld

Het heeft flink wat voeten in de aarde gehad, maar eindelijk is er goed nieuws te melden over het vredesmonument op het Wim Saerensplein. De spiegel die kort na de inhuldiging van het monument was gebroken, is hersteld.

“De spiegel is stuk gegaan even na de inhuldiging van het monument”, verklaart Tjerk Sekeris (N-VA), districtsburgemeester. De breuk in de spiegel zorgde voor verhitte discussies tussen de aannemer van het monument, de architect en het district. Iedere partij had zijn eigen theorie over hoe de barst was ontstaan. “De ene verklaarde dat de spiegel al gebroken was tijdens de bouw van het monument, de andere dat het de schuld was van de architect omdat de spanningen te hoog opliepen met breuk tot gevolg”, aldus Sekeris. Er waren zelfs geruchten dat vandalisme de oorzaak was.

Uiteindelijk heeft het district besloten om de spiegel zelf te laten herstellen, om verdere discussies te voorkomen. “En nu nog een oplossing voor de pompen van de fontein”, zucht Tjerk Sekeris. Helaas blijft de fontein bij het monument voorlopig nog een probleem. “Die fontein heeft even gewerkt, maar ook hier is er een dispuut ontstaan tussen verschillende aannemers, de architecten en het district”, aldus de districtsburgemeester.

Sekeris hoopt dat er snel een oplossing komt voor het fonteinprobleem, zodat het vredesmonument weer in volle glorie te bewonderen is. Het is fijn dat er in elk geval weer een stukje van het monument hersteld is.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:2622:00 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 6km/h SSW
Humidity: 75%
Pressure: 1008.47mbar
UV index: 0

(advertenties)