Select Page

Antwerp Phantoms stunt tegen BeNeLiga leider Heerenveen

Antwerp Phantoms stunt tegen BeNeLiga leider Heerenveen

Het jeugdige eliteteam van Antwerp Phantoms speelde afgelopen zaterdag op eigen ijs een sterke partij tegen het Nederlandse Heerenveen Flyers, de koploper van de BeNeLiga.

Wie vreesde voor een wedstrijdverloop enkelrichting kwam bedrogen uit. De Antwerpenaren overstegen zichzelf en verkochten hun huid duur. De Friesen opende evenwel de score in de derde minuut, maar Phantoms beende bij en tien minuten later stond de gelijke score op het bord na een mooie treffer van Patrick Van Noten Jr. Phantoms voerde druk op en benutte in de 17de minuut de powerplay zoals het hoort. Akke Klijsen knalt de puck voorbij de Friese doelman. Amper 40 seconden in de tweede periode zet Aleksi Leskinen de drie op het scorebord. Het signaal voor Flyers om van goalie te wisselen. En daar maken de Antwerpenaren opnieuw gebruik van … Akke Klijsen scoort zijn tweede doelpunt. Flyers kan echter bijbenen, maar Phantoms houdt stand en verlaat aan het einde van de tweede periode het ijs met een 4-3 voordeel. In de derde periode komt dan de ervaring van Flyers bovendrijven. De Friesen lukken de gelijkmaker en scoren nog tweemaal. Eindscore: 4-6 (2-1; 2-2, 0-3).

“Dit was David tegen Goliath, hard werk van onze jongens met een voortreffelijke goalie Neil Bruyninckx,”stelt Coach Gert Peeters. “Als je tegen Heerenveen speelt dan weet je dat het een team is dat mooi ijshockey laat zien, dat vol routines zit, maar dat fairplay speelt. Dat geeft ons dan weer de mogelijkheid om onze jongere spelers optimaal te laten meedraaien. De eerste twee periodes leiden we de wedstrijd. We benutten heel goed alle kansen. We hielden ons ook mooi aan ons systeem. Dat lukte trouwens de ganse wedstrijd waardoor Heerenveen toch weel een beetje op het verkeerde been werd gezet en ze ons hun eigen spel niet konden opleggen. In de laatste periode verliezen we echter te veel één-op-één duels waardoor we heel veel turn-overs weggeven wat dan weer resulteerde in de laatste twee tegendoelpunten. Flyers hebben meer ervaring, meer vaardigheden. Het is de meest complete ploeg in de BeNeLiga en ze spelen ook het beste ijshockey vind ik. Voor ons team was dit een leermoment, maar we hebben desalniettemin een heel mooi resultaat neergepoot.”

Christian Pierre

(Foto: Diboschki Photography)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:2622:00 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 5km/h S
Humidity: 79%
Pressure: 1008.47mbar
UV index: 0

(advertenties)