Select Page

Stad wil huizen in Ten Eekhovelei opkopen

Stad wil huizen in Ten Eekhovelei opkopen

In Deurne-Noord staan volgende jaren grote werkzaamheden voor de Oosterweelverbinding gepland in de omgeving van het Sportpaleis. Daarnaast is een eerste ontwerp in de maak voor Ringpark Het Schijn.

Aan de rand van het nieuwe park is er ruimte voor stadsontwikkeling met panden die zowel aan de park- als aan de straatzijde een meerwaarde bieden. De woningen langs de Ten Eekhovelei bevinden zich dicht bij de toekomstige werfzone en ze liggen deels op de locatie waar de stad de rand van het park wil ontwikkelen. Daarom wil de stad Antwerpen de eigenaars van panden in de Ten Eekhovelei, aan de onpare zijde van de straat met de rug naar de Ring, de mogelijkheid geven om hun pand vrijwillig te verkopen. Het aanbod is geldig voor alle eigenaars van panden in de Ten Eekhovelei, aan de onpare zijde van de straat met de rug naar de Ring. Het aanbod geldt vanaf Ten Eekhovelei huisnummer 69 tot en met Ten Eekhovelei huisnummer 361. Het aanbod geldt ook voor de hoekpanden aan de Bisschoppenhoflaan huisnummers 34 en 36. Het aanbod blijft tot eind 2024.

De Grote Verbinding

De Oosterweelverbinding maakt de Ring rond en de overkapping stuurt de auto’s zoveel als mogelijk onder de grond. Er komen ook zeven Ringparken en een Scheldebrug en wijken worden aan beide kanten van de Ring verbonden. Een van die toekomstige Ringparken is Ringpark Het Schijn. Momenteel is een ontwerpteam aan de slag om een eerste ontwerp voor dat Ringpark uit te tekenen.

Oosterweelverbinding

In Deurne-Noord staan grote werkzaamheden gepland in de omgeving van het Sportpaleis, die in eerste instantie zullen bestaan uit het tijdelijk omleiden van het ringverkeer en de inplanting van het Ringpark Het Schijn achter de Ten Eekhovenlei. De aannemers die op de werf aan de slag gaan, zullen er alles aan doen om de hinder voor de omwonenden te beperken.

Ringpark Het Schijn

Het toekomstige Ringpark Het Schijn ligt tussen de huidige Ring, het Cogelsplein, de Bisschoppenhoflaan en de achterzijde van de huizenrij aan de Ten Eekhovelei en Lakborslei. De bestaande panden van deze straten zullen op worden omgevormd naar bebouwing met twee ‘voorkanten’: een gevel aan zowel de straatzijde als de parkzijde. Daarnaast worden toegangen naar het nieuwe park gecreëerd.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:4121:36 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 6km/h W
Humidity: 96%
Pressure: 1006.1mbar
UV index: 0

(advertenties)