Select Page

Bekommernis voor de Ten Eekhovelei

Bekommernis voor de Ten Eekhovelei

Op de districtsraad van gisteravond interpelleerden raadsleden van drie verschillende partijen over de Ten Eekhovelei. De interpellanten hadden vragen bij de brief die door de stad Antwerpen naar 150 bewoners van de onpare zijde van de straat was verstuurd. En waarin de stad aan de huiseigenaars vraagt om hun pand vrijwillig te verkopen.

Districtsraadslid Giuliana Chirinos Saavedra (Groen) sprak namens haar fractie: “Niet iedereen volgt de werkzaamheden aan de Oosterweelverbinding op de voet. Vele buurtbewoners vielen dan ook uit de lucht toen ze de brief in hun bus kregen. Het is de evidentie om de bewoners van deze straat te betrekken in wat er in hun buurt de volgende jaren staat te gebeuren. Door Lantis (nvdr. opvolger van de BAM), door de stad en door het district.” Chirinos vroeg dan ook hoe het district zal zorgen dat iedere bewoner volwaardig kan participeren. Een gelijkaardige vraag was te horen bij de PVDA. Districtsraadslid Manal Toumi (PVDA) constateerde veel onrust in de straat, zeker bij de huurders die helemaal geen vat hebben op de gebeurtenissen. Ook stelde ze vast dat de brief aan de huiseigenaars de enige vorm van communicatie was en dat die zelf pro-actief VESPA moeten contacteren.” Toumi besloot eveneens met de vraag welke communicatieve rol het districtsbestuur zal opnemen in de volgende weken.

Bij de sp.a nam districtsraadslid Charisse Verberckmoes het woord. Zij merkte op dat niet al teveel eigenaars hun huis aan de stad willen verkopen. Zij stelden dan ook voor om het geld voor aankoop te besteden aan andere zaken. Verberckmoes: “Het geld zou kunnen worden geïnvesteerd in de buurt, bijvoorbeeld aan de integratie van gemeenschapsfuncties. Of het kan worden gebruikt voor ‘Minder Hinderplannen’.” Het raadslid stelde ook voor om samen met de buurtbewoners plaatsbeschrijvingen te maken zodat er na de werkzaamheden duidelijkheid bij eventuele schade. Districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA) verwees voor een antwoord op al deze vragen naar de themacommissie van 17 februari e.k. Op de agenda ven deze commissie staan twee agendapunten: Oosterweelverbinding met het verloop en de impact van de werkzaamheden voor een tijdelijke R1 en de aankoopstrategie van de huizen in de Ten Eekhovelei.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
22°
Partly Cloudy
05:5621:41 CEST
Feels like: 22°C
Wind: 8km/h W
Humidity: 53%
Pressure: 1021.33mbar
UV index: 7

(advertenties)