Select Page

Rivierenhof verandert van uitzicht

Rivierenhof verandert van uitzicht

Er wordt hard gewerkt in het mooiste park van Vlaanderen. Nu worden een aantal voormalige sportvelden onder handen genomen.

De voorbije jaren had een grote verhuisbeweging plaats in het Rivierenhof. Sportclubs die in het centrum van het park huisden, kregen een locatie aangewezen aan de rand. Korfbalclubs AKC en ATBS kregen nieuwe lokalen en speelvelden in de westelijke zone van het groendomein en Rivièra speelt voortaan in Park Groot Schijn. Voetbalclub Rapid moest na bijna 100 jaar haar heilige grond verlaten. De voetballers trappen nu hun balletje aan de oostkant van het park. En Tubantia dat ooit in eerste klasse speelde, heeft de vertrouwde stek verlaten en deelt de velden met Stabelino in Park Groot Schijn.

Ondertussen zijn werklieden begonnen met werkzaamheden op de oude sportterreinen. Oude lichtpalen worden gedemonteerd en kantines worden afgebroken. Wat er met de vrijgekomen ruimte gaat gebeuren, is een vraag voor Peter Verdyck, directeur van het Rivierenhof. Verdyck: “Het terrein van de korfbalclubs zal in de toekomst worden aangewend voor een aantal in het Rivierenhof georganiseerde evenementen.  We moeten nog bekijken of hiervoor nog speciale zaken moeten worden voorzien. Ik denk dan aan water en elektriciteit. Het voetbalterrein van Rapid wordt in samenwerking met Tuinpunt ingericht tot een soort nieuwe tuin, daar komen zeker ook een aantal rustplaatsen. Het veld van Tubantia wordt eveneens ingericht, maar dit deel moet nog worden uitgetekend.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
12°
Partly Cloudy
06:3920:43 CEST
Feels like: 10°C
Wind: 19km/h WNW
Humidity: 49%
Pressure: 1021mbar
UV index: 1

(advertenties)