Select Page

Verrassende plotwending: luchthaven Deurne trekt aanvraag eeuwigdurende milieuvergunning in

Verrassende plotwending: luchthaven Deurne trekt aanvraag eeuwigdurende milieuvergunning in

Dennis van den Buys van Radio 2 Antwerpen bracht deze ochtend het toch wel opmerkelijk bericht dat de LEM, de uitbater van de luchthaven van Deurne, zijn aanvraag voor een eeuwigdurende milieuvergunning intrekt. Dat had de radiomaker vernomen van het Vlaamse Departement Omgeving. Tegen die aanvraag kwamen 2.600 bezwaarschriften.

In augustus van vorig jaar had de LEM, de uitbater van de Antwerpse luchthaven, aangegeven dat het de milieuvergunning van bepaalde duur, die afloopt op 17 juni 2024, wilde omzetten in een vergunning van onbepaalde duur. Daar kwam toen veel protest tegen: burgers uit Borsbeek, Mortsel en verschillende districten uit Antwerpen dienden ruim 2.600 bewaarschriften in. Bovendien gaven ook de milieu-inspectie en het Agentschap Natuur en Bos negatief advies. Dennis van den Buys: “Mogelijk heeft dat de LEM ertoe aangezet om de aanvraag stop te zetten.”

Het Departement Omgeving liet ook weten dat de LEM werkt aan een nieuwe omgevingsvergunningsaanvraag met een uitgebreide milieu-effectenstudie, een zogenoemd project MER. Dat moet onafhankelijk in kaart brengen wat de impact is van de luchthaven op de buurt en het milieu. Maar volgens Burgerplatform Vliegerplein maakt ook een aanvraag voor een vergunning die in de tijd zou zijn begrenst, geen kans. Er zijn nog enkele bouwovertredingen die niet geregulariseerd zijn.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Partly Cloudy
06:3520:47 CEST
Feels like: 6°C
Wind: 23km/h NW
Humidity: 74%
Pressure: 1023.71mbar
UV index: 1

(advertenties)