Select Page

30 nieuwe parkeerplaatsen voor buurt Kronenburg

30 nieuwe parkeerplaatsen voor buurt Kronenburg

Volgende zomer is de nieuwe Theunisbrug klaar. De Schijnpoortweg naast de brug wordt dan opnieuw aangelegd. Er komt een verbindingsweg en een plekje aan het water. En er komt een groene buurtparking met dertig parkeerplaatsen.

Doordat de nieuwe Theunisbrug hoger is dan de oude, is er plek voor zitbanken en verlichting. Onder de brug komt er een nieuwe enkelrichtingsverbindingsweg voor gemotoriseerd verkeerd. Deze weg loopt vanuit de Tweemontstraat parallel met de nieuwe brug, gaat er dan onder door, maakt de verbinding met de Schijnpoortweg aan de kant van Kronenburg en komt uit in een groene buurtparking. De parking is eveneens te voet te bereiken via een doorsteek vanuit de Tweemontstraat aan huisnummer 314.

Het kruispunt Schijnpoortweg – Theunisbrug – Tweemontstraat wordt overzichtelijker ingericht voor fietsers vanuit Merksem. Verkeerlichten zorgen ervoor dat zij zonder conflicten kunnen doorrijden richting Schijnpoortweg. Het gemotoriseerd verkeer vanuit het noorden kan dan veilig afslaan naar de parking van het Sportpaleis of de bedrijvenzone. Vanuit het zuiden volgt het verkeer de nieuwe verbindingsweg onder de brug. De start van de werkzaamheden is voorzien midden 2021 en zullen voltooid zijn einde van dit jaar.

“Met dit plan slagen wij twee vliegen in één klap: de Schijnpoortweg wordt veiliger omdat vrachtwagens die naar het industrieterrein rijden niet meer over de weg draaien en wij creëren 30 nieuwe parkeerplaatsen in een buurt die een erg hoge parkeerdruk kent”, geeft districtsburgermeester Tjerk Sekeris (N-VA) nog mee.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
10°
Mostly Cloudy
06:3520:47 CEST
Feels like: 6°C
Wind: 29km/h NW
Humidity: 66%
Pressure: 1023.71mbar
UV index: 2

(advertenties)