Select Page

Weetgierige spreeuw en Vlotte gazelle leggen eerste steen

Weetgierige spreeuw en Vlotte gazelle leggen eerste steen

De scouts Pius X legde de eerste steen van hun nieuwe lokaal. Al was het eerder symbolisch want de bouwwerkzaamheden zijn al begonnen.

Het was een kleine delegatie die zich had verzameld aan de zuidkant van Park Groot Schijn: districtsburgemeester Tjerk Sekeris, districtsschepen voor jeugd Elke Brydenbach (beiden N-VA),  Hans Berckmans en Quinten D’eer (bouwteam van de scoutsgroep). Vanop de zijlijn keek Annelies Geuens, aannemer van Horeno bvba, goedkeurend toe. Het nieuwe lokaal krijgt op de benedenverdieping een multifunctionele zaal, met keukentje en sanitair. Er wordt eveneens een materiaalhok voorzien. Boven komen er nog drie ruimten. De volledige kost is geraamd op 475000 euro waarvan het district 315000 euro subsidieert. De scouts zelf hebben gedurende jaren allerlei acties gevoerd om hun deel in het laatje te brengen: verkoop van wafels en confituur of quizavonden,… En ouders en oud-leden hebben geld geleend of geschonken. Tijdens de werkzaamheden mogen de scouts gebruik maken van de lokalen van chiro Icarus.

Schepen Brydenbach onderlijnde het belang om in het jeugdwerk te investeren. Brydenbach: “Vaak huizen jeugdbewegingen in verouderde lokalen. Het district heeft de laatste jaren zware inspanningen geleverd om de groepen aan een volwaardig onderdak te helpen.” Uit het nagesprek bleek dat de twee leden van het districtscollege oud-scoutsleden zijn. Tjerk Sekeris kreeg toen als totem ‘Weetgierige spreeuw’ en Elke Brydenbach was in haar scoutsperiode ‘Vlotte gazelle.”

Foto: (vlnr) Hans Berckmans, Elke Brydenbach, Tjerk Sekeris, Quinten D’eer.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
05:5521:42 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 18km/h NW
Humidity: 81%
Pressure: 1018.96mbar
UV index: 0

(advertenties)