Select Page

Voetbalclub Rapid neemt na 93 jaar afscheid van hun speelveld

Voetbalclub Rapid neemt na 93 jaar afscheid van hun speelveld

Vorige zaterdag namen leden, oud leden en sympathisanten van voetbalclub Koninklijke Rapid ac Deurne afscheid van hun huidige locatie in het Rivierenhof.

Het afscheid van de ‘heilige grond’ van Rapid ging niet onopgemerkt voorbij. Voorzitter Erik Thiels vertelt: “Het was een locatie waar we sinds 1926 vertoefden. Maar we zullen ons voetbalveld inruilen voor een nieuwe accommodatie aan de oostkant van het Rivierenhof, waarvan de eerste steenlegging plaats vond op 29 augustus van vorig jaar.” Na een BBQ met ongeveer 300 mensen was het tijd voor het officiële gedeelte. Na speeches van de secretaris, ondervoorzitter en voorzitter verzamelden alle aanwezigen rond de clubvlag voor een ceremonie. De penaltystip werd door het jongste lid uitgegraven. Erik Thiels: “Dit zand zal samen met de oude kalkkar een plaatsje krijgen in ons nieuw clubhuis.” Ondertussen speelde de Red Hackle Piperband enige doedelzakmelodieën en zette toen het lied Amazing Grace in. De clubvlag werd voor de laatste keer op het oude speelveld gestreken en opgeborgen in een koffer. Die werd dan symbolisch het veld afgedragen richting nieuwe locatie.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Rain
06:3320:48 CEST
Feels like: 1°C
Wind: 19km/h NNW
Humidity: 82%
Pressure: 1022.69mbar
UV index: 0

(advertenties)