Select Page

Offerfeest 2020

Offerfeest 2020

Vandaag is het voor onze medemensen van moslimgezindte Offerfeest.  Moslims slachten dan een schaap en delen het vlees met familie, met buren en bezoekers en met mensen die in een kwetsbare situatie verkeren.

Wat de betekenis van dit feest is werd mooi vertolkt door schrijfster en moslima Eva Vergaelen. Ik ben zo vrij om uit haar tekst te citeren: “… Vandaag her-inneren we ons het voorbeeld van de Profeet Ibrahim, Abraham. Hij en zijn vrouw wachtten een leven lang op een kind. Om dan de boodschap te ontvangen dat kind weer af te moeten geven. Pas in de volledige en onvoorwaardelijke overgave verhelderde zich het antwoord. In de vorm van een ram. (…) Vanuit aanvaarding, vrij van weerstand en strijd, ontstaat kracht. Vanuit het zachte ontstaat het krachtige. …”

Gazet van Deurne wenst iedere Moslim een deugddoend offerfeest.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Rain
06:4320:40 CEST
Feels like: 6°C
Wind: 24km/h WNW
Humidity: 81%
Pressure: 1007.45mbar
UV index: 2

(advertenties)