Select Page

‘Trampoolen’ vanuit Deurne leidt tot chaos

‘Trampoolen’ vanuit Deurne leidt tot chaos

“Met de Noorderlijn zet het Antwerpse openbaar vervoer een reuzenstap vooruit. Maar na de infrastructuur moet ook het aanbod volgen. Reizigers uit Deurne mogen niet de dupe worden.

Axel Polis, voorzitter van O-VLD Deurne, is tevreden met de Noorderlijn: “Deze tramlijn verbindt eindelijk het Noorden en Zuiden van de stad. Er rijdt na vijftig jaar terug een tram over de hele lengte van ‘den boulevard’.” Maar de voorzitter is ook bekommerd omdat lijn 24 voortaan naar het Havenhuis rijdt en lijn 8 stopt in premetrostation Astrid. Polis: “Reizigers uit Deurne Zuid verliezen hun rechtstreekse verbinding met de binnenstad en moeten overstappen op lijn 10 of 500 meter lopen vanuit Astrid naar de Rooseveltplaats om daar tram 1 te nemen. Wat de reizigersverenigingen voorspelden komt uit: dit ‘trampoolen’ leidt tot chaos. In station Astrid moesten controleurs zoals in de metro van Tokyo overstappende reizigers uit Deurne in reeds overvolle stokoude pcc-trams van lijn 10 duwen. Lijn 10, die sinds twee jaar een snelle ondergrondse verbinding met de stad heeft gekregen, wordt zo steeds meer slachtoffer van zijn succes.”

Axel Polis besluit: “De Lijn moet op basis van de eerste ervaringen de dienstregeling bijsturen. Laat lijn 8 – al zeker tijdens de spitsuren – terug naar Zuid rijden. Verhoog de spitsfrequentie op lijn 10 en zet op die lijn enkel nog moderne trams in. Op die manier wordt de Noorderlijn optimaal gebruikt, en winnen inwoners van Deurne ook bij de nieuwe verbindingen.”

Foto: Chaos in premetrostation Astrid. (Foto: Michel Van der Auwera)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
05:5521:42 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 18km/h WNW
Humidity: 86%
Pressure: 1018.29mbar
UV index: 1

(advertenties)