Select Page

Schoolomgeving worden verkeersveiliger ingericht

Schoolomgeving worden verkeersveiliger ingericht

De stad Antwerpen plant ingrepen in schoolomgevingen. Voor Deurne gaat het om basisschool Sancta Maria op de Gallifortlei.

Vlaanderen voorziet subsidies voor kleine infrastructurele verkeersveiligheidsmaatregelen in schoolomgevingen. Een schoolomgeving is de ruimte in een straal van honderd meter rond de schooltoegang of, wanneer dat verder ligt, tot het eerste kruispunt. De stad vraagt nu een subsidie aan voor tien schoolomgevingen waar er maatregelen gepland zijn, die deels ook door de districten worden geprefinancierd. In Deurne gaat het om de afdeling van Sancta Maria op de Gallifortlei. Hier vinden het vijfde en zesde studiejaar en de OKAN-klas onderdak. Districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA) legt uit wat er zal gebeuren: “Voor de school komt er een stoepuitstulping. Verder komen er aan de grenzen van de schoolomgeving grote groene grondmarkeringen met de vermelding ‘School’ in witte letters. Zo vergroot de zichtbaarheid van de schoolomgeving, wat weggebruikers aanmaant tot extra voorzichtigheid.”

Maar er is meer. Vroeger stond op de plek waar nu het schoolgebouw staat, cinema Plaza. Tjerk Sekeris vertelt: “Op 28 augustus 1942 werden hier, na een razzia van de Antwerpse politie, meer dan 200 joden opgesloten. Enkelen konden met behulp van agenten die niet akkoord gingen, ontsnappen. De anderen werden gedeporteerd. Graag willen we gebruik maken van de werkzaamheden om een herinnering aan deze gebeurtenis aan te brengen.” De werken starten in februari-maart 2021.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
23°
Partly Cloudy
05:4721:49 CEST
Feels like: 23°C
Wind: 13km/h WNW
Humidity: 56%
Pressure: 1021mbar
UV index: 5

(advertenties)