Select Page

Internationale logistiekfirma steunt lokale hulporganisatie

Internationale logistiekfirma steunt lokale hulporganisatie

Gisteren had in de lokalen van SOS-Hamin de overhandiging plaats van een cheque. Firma Rhenus Logistics steunt hiermee de vereniging die zich inzet voor de meest kwetsbare mensen van onze samenleving.

Rhenus Logistics is een onderneming gespecialiseerd in logistieke dienstverlening. De Belgische hoofdzetel bevindt zich op de Noordersingel. De divisie Air & Ocean houdt zich bezig met zee- en luchtvracht. Klanten zijn vooral rederijen. Deze divisie die tot enkele jaren geleden haar klanten relatiegeschenken zoals flessen wijn gaf, is van deze praktijk afgestapt. Voortaan wordt het geld dat naar eindejaarcadeaus zou gaan, geschonken aan lokale verenigingen met een maatschappelijk doel. Dit jaar viel de keuze op SOS-Hamin (Hulp aan mensen in nood) in de Leeuwlantstraat, de vereniging die materiaal en voeding aan gezinnen en alleenstaanden verstrekt die het financieel zeer moeilijk hebben. Sabine Matthyssens en Kurt Mertens, medewerkers van  Rhenus Air & Ocean, overhandigde een cheque van 2000 euro.

De vertegenwoordigers van Rhenus werden ontvangen door enkele bestuursleden van SOS-Hamin. Voorzitster Rit Ooms bedankte de firma hartelijk en vertelde waarvoor het geld zou worden aangewend: “De centen zullen worden gebruikt voor de afbetaling van de nieuwe bestelwagen waarmee onze vereniging voeding gaat ophalen bij een aantal voedselwinkels. De oude wagen was totaal versleten en bovendien mochten we de LEZ niet binnen. Een half jaar geleden hebben we dan een nieuwe auto aangeschaft.”

Foto (vlnr): Sabine Matthyssens, Rita Wouters, Maria van Loon, Rit Ooms, Kurt Mertens.

www.facebook.com/soshaminvzw

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
15°
Rain
05:4221:35 CEST
Feels like: 15°C
Wind: 6km/h WNW
Humidity: 93%
Pressure: 1006.43mbar
UV index: 0

(advertenties)