Select Page

Engeltjes strijken neer op de Bosuil

Engeltjes strijken neer op de Bosuil

Een zeventigtal zangertjes brachten een kerstconcert aan het woonzorgcentrum De Pelikaan.

De kleuters en de leerlingen van het eerste studiejaar van basisschool Sint Bernadette zongen kerstliederen voor de bewoners van woonzorgcentrum De Pelikaan. De gelegenheidszangertjes waren wel wat overrompeld door de locatie. Terwijl een deel van de kinderen zich de longen uit het lijf zong observeerde een aantal andere zangertjes de bewegingen achter de ramen. Maar het was wel ontroerend, 70 engeltjes getooid met kerstmussen en rendierengeweien. Volgens directrice Christel de Caluwé kon het jaarlijks kerstconcert in de school niet doorgaan. Dus gaven de kindjes een optreden op verplaatsing. De Caluwé: “Eigenlijk sluit dit initiatief aan bij de oproep van het districtsbestuur om licht en warmte te brengen in het hele district.”

Juf Els Armirotto vertelt dat ze andere scholen heeft proberen warm te maken om gelijkaardige acties op te zetten: “Ik heb een berichtje gestuurd naar andere scholen om iets gelijkwaardigs te doen. En ik kreeg reactie van Sint-Godelieve die in de omliggende straten postkaartjes in de bussen gaat steken met een warme kerstboodschap. En de leerlingen van school Andromeda gaan zingen voor de bewoners van de Tol en Europasquare.” En na een optreden met zes kerstliedjes, trokken de kinderen terug naar de school om te gaan eten. Want van zingen krijg je honger.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
11°
Partly Cloudy
06:3920:43 CEST
Feels like: 8°C
Wind: 19km/h WNW
Humidity: 53%
Pressure: 1021mbar
UV index: 0

(advertenties)