Select Page

Deurne is vertegenwoordigd op de klimaatmars

Deurne is vertegenwoordigd op de klimaatmars

Nu de coronabarometer in het geel staat, klapte Youth for Climate na twee jaren de lesboeken dicht voor nieuwe ‘Global Climate Strike’ en trok opnieuw de straat op voor een klimaatmars. Deze keer met de slogan ‘People, Not Profit’. Dat gebeurde ook in andere wereldsteden.

Met een kleine tweeduizend waren ze naar Brussel gekomen, de jongeren die al drie jaar spijbelen voor ingrijpende maatregelen tegen de klimaatopwarming. Het was een geëngageerde en enthousiaste groep jongeren, al klonk er bij een aantal deelnemers toch wel boosheid: “Wij komen al drie jaar op straat, maar we zien geen enkele verandering. We horen enkel wat mooie woorden bij onze politici en dat is het.” De mars werd onder meer gesteund door Amnesty International, studentenvereniging Comac, Jong Groen en Oxfam Solidariteit.

Ook ‘Grootouders voor het klimaat’ en haar Franstalige evenknie ‘Grands-parents pour le climat’ waren met ruim 60 mensen aanwezig. Bij het vertrek van de betoging hadden de grootouders post gevat op de trappen bij het standbeeld van koning Albert I. Als een goedkeuring dat de jongeren spijbelden voor zo’n belangrijke zaak als de klimaatverstoring. Dan sloten zij achteraan aan en wandelden mee. Een van de deelnemers was Luc Mariën uit Deurne. De grootvader van drie ukjes met nummer vier op komst motiveerde met veel aplomb zijn aanwezigheid: “Alle indicatoren voor het klimaat staan op rood. Er moet nu worden gehandeld.” Aan het Zuidstation werd na enkele toespraakjes de mars ontbonden.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
12°
Partly Cloudy
06:3920:43 CEST
Feels like: 10°C
Wind: 19km/h WNW
Humidity: 49%
Pressure: 1021mbar
UV index: 1

(advertenties)