Select Page

Afvalophalers worden bedankt

Afvalophalers worden bedankt

Deze week is het de Week van de Afvalophaler en Recyclageparkwachter. Ook in Deurne werden ze niet vergeten.

Deze week tonen we ons respect en onze dankbaarheid voor de mannen en vrouwen, die ons afval oppikken voor onze deur. Ze doen dat niet een keer per jaar, maar élke week. Op de recyclageparken helpen de parkwachters dan weer met het correct sorteren. En dus worden deze mensen deze week uitdrukkelijk bedankt. De ene doet het door een leuke strik aan de afvalzak te bevestigen, de andere door er een mooie boodschap op schrijven of door de werklui te trakteren op een dikke duim of zelfs iets lekkers.

Dat brengt ons bij het nieuws dat volgend jaar in Antwerpen twee vuilniswagen op waterstof zullen rondrijden. Een doorsnee-huisvuilwagen verbruikt gemakkelijk 65 liter diesel per 100 km. Zuivere elektrificatie is voor dit type voertuig niet evident vanwege het batterijvermogen en het hoge gewicht van de batterij zelf. Een mogelijke oplossing is om de aandrijving te laten gebeuren door middel van een brandstofcel in samenwerking met waterstoftanks en een batterij. Voertuigen met deze aandrijving stoten geen CO2 of fijn stof en stikoxides uit, maar enkel waterdamp.

Met de steun van het Europese REVIVE-project worden in 2021 in Antwerpen twee wagens met een aandrijving door middel van brandstofcellen in combinatie met waterstof getest.

Foto boven: Bedanking aan een Deurnese deur

Foto onder: De vuilniswagen die op brandstof zal rondrijden

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Rain / Wind
06:4320:40 CEST
Feels like: 6°C
Wind: 32km/h WNW
Humidity: 81%
Pressure: 1006.77mbar
UV index: 2

(advertenties)