Select Page

Vragen over de verkeersveiligheid aan de hondenweide Gallifortlei

Vragen over de verkeersveiligheid aan de hondenweide Gallifortlei

Tijdens de voorbije districtsraad reageerde districtsraadslid Giuliana Chirinos Saavedra (Groen) op de plannen voor de terreinen van het Fabioladorp aan de Gallifortlei. Dat de hondenloopzone blijft bestaan en parkgebied wordt, vond het groene raadslid positief. Chirinos: “Groen Deurne heeft steeds geijverd voor het behoud van deze belangrijke groene schakel.”

Op de hondenweide staat de buurtsportballon en een pop-up school in opbouw. Binnenkort zijn er naast sporters en wandelaars van de Bremweide ook veel leerlingen in deze omgeving. Chirinos stelde daarom aan districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA) vragen over de verkeersveiligheid rond deze site tijdens de tijdelijke invulling.

Raadslid Chirinos: “Ik vroeg of er een onderzoek is gebeurd naar de verkeersveiligheid in de omgeving, maar helaas is er geen studie uitgevoerd. Er is ook nog geen circulatieplan uitgewerkt voor zowel de tijdelijke als de definitieve invulling van deze site. Verder vroeg ik of er veilige oversteekplaatsen worden voorzien voor fietsers en voetgangers. Er werd gezegd dat er voor de tijdelijke school maar één ingang zal zijn aan de kant van de Ter Heydelaan/Alfons Schneiderlaan en daar is er al een oversteekplaats. Ik heb gerepliceerd dat een veilige schoolomgeving meer is dan enkel de zone aan de schoolpoort. Ik blijf pleiten voor kwalitatieve en veilige routes van en naar de school met het STOP-principe als norm (eerst Stappers, dan Trappers, vervolgens Openbaar vervoer en dan Personenwagens).

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
11°
Rain
06:4720:37 CEST
Feels like: 9°C
Wind: 13km/h W
Humidity: 70%
Pressure: 1018.63mbar
UV index: 0

(advertenties)