Select Page

Alle helden dragen maskers

Alle helden dragen maskers

Ook uit een lelijke crisis zoals we het nu meemaken, kunnen mooie dingen ontspruiten.  Zoals burenhulp, avondlijk applaus, al dan niet met muzikale ondersteuning, of straatkunst.

Aan de nieuwe parking van AZ Monica op de Herentalsebaan groeit een kunstwerk. Tegen de muur van Orthopedie-Bandagisterie Thuer ontwerp Bird een muurschildering. Jeugdwerker Arno Arnouts is de kenner van de graffitiscene in Antwerpen en hij is bijgevolg de juiste man om uitleg te verschaffen: “Het is een schildering van een zorgverstrekker met als titel ‘Alle helden dragen maskers, een hart voor de zorg.’ Kunstenaar van dienst is Deurnenaar Bram de Ceurt, alias Bird”. Graffiti-artiest Bird maakte in het verleden al meer muurschilderingen in het district. Zowel in buurt Kronenburg als op de ondertussen gesloopte Braemblokken aan de Jos Van Geellaan. Die laatste tekening ging wereldwijd toen ze werd opgepikt door Chase.be, een Belgische website die zich onder meer toespitst op de street-artscene van België, en op de Schotse blog Street Art 360.

Dan begint Arno Arnouts te grinniken: “Alle helden dragen maskers… Maar nu draagt hijzelf een mondmasker, dus is hij ook een held.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
21°
Partly Cloudy
05:5621:41 CEST
Feels like: 21°C
Wind: 8km/h W
Humidity: 59%
Pressure: 1021.67mbar
UV index: 6

(advertenties)