Select Page

Melodieuze verrassing voor Deurne Noord

Melodieuze verrassing voor Deurne Noord

Deze namiddag wandelden twee fanfares doorheen Deurne Noord. Ze brachten melodieuze klanken in buurten die de laatste tijd al te vaak knallen kregen te horen.

Twee fanfares, ’t AKKOORD – een eigenzinnig en kleurrijk straatorkest uit Borgerhout en omstreken – en Ambrassband – een internationale twaalfkoppige fanfare – trokken door de straten van verschillende buurten van Deurne Noord. Districtsschepen van cultuur Frank Vercammen (sp.a) legt uit waarom: “Deurne-Noord kwam de laatste maanden minder positief in het nieuws. Het district wil daarom de bewoners een hart onder de riem steken en aantonen dat Deurne vooral een aangename en veilige plek is om te wonen en waar verschillende initiatieven georganiseerd worden die de buurtbewoners dichter bij elkaar brengen.” Er is nog een tweede reden. Schepen Vercammen: “Muzikanten hebben de voorbije maanden amper kunnen optreden. Zo krijgen ze nog eens de kans om voor een publiek te spelen.”

De buurtbewoners kunnen het initiatief best smaken. Zolikha Al Massoudi staat met drie enthousiaste kinderen, Mohamed, Inara en Alina in de deuropening. “Erg leuk,” zegt ze: “Die mogen elke week terug komen.” Wat verder staat Rudy Hens te kijken en vraagt: “Waarom is die fanfare hier.” Als we het hem vertellen, knikt hij goedkeurend: “Die mogen elke dag langskomen.” Dan tikt zijn vrouw op de raam: “Afstand houden.” maant ze haar man aan.

Foto boven: fanfare ’t Akkoord

Foto onder: Fanfare Ambrassband

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

1 Comment

  1. Ronald De Weger

    Schepen Vercammen is blijkbaar vergeten dat er in Deurne ook nog 2 harmonies zijn. Maar tja, verleden maand moesten mensen van harmonie Ontwaking van Deurne-Zuid naar Borgerhout gaan om de Reuskens van Borgerhout van muziek te voorzien. En verleden week moesten ze weer voor muziek zorgen in Antwerpen Centrum, terwijl ze volgende maand voor de muzikale ondersteuning zorgen in Brasschaat. Maar in Deurne is er blijkbaar geen werk voor hen…..of hoe de wereld echt op zijn kop staat. Misschien één van de nog niet ontdekte gevolgen van het COVID virus dat in het districtshuis van Deurne lelijk heeft toegeslagen.

    Reply

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Cloudy
05:4221:53 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 18km/h SW
Humidity: 88%
Pressure: 1012.19mbar
UV index: 0

(advertenties)