Select Page

Voorjaarbloeiers in het park

Voorjaarbloeiers in het park

Tijdens een ochtendwandeling in het Boekenbergpark ontmoette ondergetekende Paul Van Dyck. Een man die zich ook met Deurne heeft ingelaten.

Paul Van Dyck is afkomstig uit Mortsel en is al zijn leven lang een milieuactivist. Hij was/is oprichter of actief lid van tal van milieuverenigingen waaronder Vatuv (Verenigde Actiegroepen Tegen de Uitbreiding van het Vliegveld te Deurne). Hij was eveneens schepen in Mortsel en zetelde in de provincieraad voor Agalev/Groen. Elk voorjaar komt hij afgezakt naar het Boekenbergpark waar zijn vrienden en medestrijders voor de natuur Juul Slembrouck en wijlen Piet Gillard deels hun levenswerk van maakten. Van Dyck: “Het is dank zij hen en de Werkgroep Boekenbergpark dat dit toch bijzonder drukke en ombouwde park zoveel natuurwaarde behield en nog altijd heeft. Bijna 50 jaar geleden werkten ze voor een eerste keer een beheervisie uit en op talloze plekken in het recent door de stormen toch wel geteisterde park is hun kennis zo nog te ‘lezen’.”

De eerst voorjaarsbloeiers kwamen al tevoorschijn en de eekhoorns dolden rond in de bomen. Paul Van Dyck nam gretig foto’s van blauwe druifjes, voorjaarshelmbloem, bosanemonen, maagdenpalm,… Foto’s die hij ook graag wil delen met de lezers van Gazet van Deurne. Dan wees hij nog eens op de onvolprezen natuurfilm ‘Natuur in de stad – Boekenberg’ van Roald Roos over het park. Een film die zo zou kunnen worden vertoond op National Geographics: https://www.youtube.com/watch?v=OYxu-0kzYOs 

Foto boven: voorjaarshelmbloem

Foto’s onder: blauw druifje, maagdenpalm en bosanemoon.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

1 Comment

  1. Roald ROOS

    Het is wel kort, maar goed en krachtig

    Reply

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
05:4621:50 CEST
Feels like: 17°C
Wind: 18km/h SW
Humidity: 80%
Pressure: 1014.22mbar
UV index: 0

(advertenties)