Select Page

Bij-dankt voor lege conservenblikken

Bij-dankt voor lege conservenblikken

Het gaat niet goed met de bijen. En daar wil de Kinderboerderij in het Rivierenhof iets aan doen.

Bijen zijn een belangrijke bondgenoot in de voedselproductie. Helaas, honingbijen verdwijnen uit hun korven en ook de wilde soorten staan onder druk. Heel veel van die wilde bijensoorten zijn solitaire beestjes. Ze wonen in holletjes en die vinden ze steeds minder. Daar wil het Rivierenhof en de Kinderboerderij iets aan doen.

Tijdens het rozenfeest op 9 juni e.k. kan iedereen gratis bijenhotelletjes leren maken en daarom is de Kinderboerderij naarstig op zoek naar conservenblikken. Wie thuis lege en schoongemaakte blikken heeft liggen van ongeveer 13 cm diep, hoeft die deze keer niet in de PMD zak te steken. Je mag ze brengen naar de boerderij op zondag tot en met donderdag tussen 13u en 17u. Iedereen die blikjes brengt is bij voorbaat ‘bij-dankt’.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
16°
Sunny
05:4021:38 CEST
Feels like: 16°C
Wind: 5km/h E
Humidity: 75%
Pressure: 1016.26mbar
UV index: 0

(advertenties)