Select Page

Duizenden knoken van wel honderden honden gevonden in het Rivierenhof

Duizenden knoken van wel honderden honden gevonden in het Rivierenhof

In 2019 vindt archeologisch onderzoek plaats in het Rivierenhof naar aanleiding van een toevalsvondst. Kuilen vol botten en wat gebroken huisraad komen tevoorschijn. Eerst lijkt deze vondst vrij banaal maar schijn bedriegt. Het wordt de start van een onderzoek naar het samenleven van mens en dier in de 19de en vroege 20ste eeuw.

De kuilen liggen namelijk barstensvol dierenbotten met daarbij ook wat afval. Alles lijkt in één beweging te zijn gegraven en snel weer opgevuld. Al snel wordt duidelijk dat het vooral om beenderen van honden gaat. De telling levert een minimum van 284 exemplaren op. Duizenden knoken van honderden honden: wat is er gebeurd met deze dieren? Deze merkwaardige vondst brengt een speurtocht op de been, waarvan de uitkomst vrij somber en luguber kleurt…

In bibliotheek Couwelaar kom je meer te weten over de hondenskeletten van het Rivierenhof via de tentoonstelling met stukken uit het Provinciaal Archeologisch Depot en gratis brochure gemaakt door de dienst Erfgoed van de Provincie Antwerpen.

Deze tentoonstelling in het kader van de Archeologiedagen 2020 loopt van 9 oktober tot en met 28 november 2020. Dinsdag, woensdag en donderdag van 10 tot 20 uur. Vrijdag en zaterdag van 10 tot 17 uur

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Partly Cloudy
06:3520:47 CEST
Feels like: 6°C
Wind: 23km/h NW
Humidity: 74%
Pressure: 1023.71mbar
UV index: 1

(advertenties)