Select Page

De familie Cogels in het Rivierenhof

De familie Cogels in het Rivierenhof

Het Rivierenhof was niet altijd een provinciaal domein. Van de 18e tot de 20e eeuw waren de leden van de adellijke familie Cogels de kasteelheren en kasteeldames van het Rivierenhof.

Anouche De Keyzer, communicatieverantwoordelijke, vertelt hoe je meer te weten kunt komen over deze episode: “Ontdek tijdens een gegidste wandeling op zondag 20 februari hoe de familie Cogels deze plek omtoverde tot een weelderig kasteeldomein. Maak kennis met Jean-Baptist III Cogels en zijn mooie kasteel, met de Deurnese burgemeester Georges Cogels, met den John van de Cogels-Osylei, met baron Fredegand en met de dappere kasteelvrouw Louise. Je neemt ook een kijkje in de twee mooie parkvilla’s die Louise Cogels begin jaren 1900 voor haar dochters langs de Turnhoutsebaan liet bouwen.”

Praktisch

De gids verwacht je op zondag 20 februari om 10u of om 14u aan de oostvleugel van het kasteel Rivierenhof aan de Parkweg. De wandeling duurt ongeveer twee uur. Deelnemen is gratis, maar vooraf reserveren is verplicht. Inschrijven kan via www.provincieantwerpen.be > kalender Rivierenhof. Er worden ook enkele trappen gelopen, er is geen lift.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Rain Shower
06:3720:45 CEST
Feels like: 4°C
Wind: 23km/h WSW
Humidity: 90%
Pressure: 1011.85mbar
UV index: 0

(advertenties)