Select Page

Droogte, vissen en waterlelies

Droogte, vissen en waterlelies

De ene zijn dood is de andere zijn brood. Dat is ook in het dieren- en plantenrijk zo. De lage waterstand in de vijvers van het Rivierenhof zijn een bedreiging voor de vissen. Maar biedt misschien een kans aan de waterlelies.

De lage waterstand in de grachten, beken en vijvers van het Rivierenhof zijn een zorg voor de groenwerkers. In de vijvers zijn de vissen de eerste slachtoffers van de droogteproblematiek. Daarom werd het visbestand van de oude roeivijver met veel mankracht gevangen en overgebracht naar de grotere en diepere visvijver.

Parkbezoeker Jan Mertens vraagt zich af, nu de vijver visarm is gemaakt, of er in de roeivijver ruimte komt om de waterlelies te laten groeien. Mertens: “Vissen en in het bijzonder karpers eten onder meer waterlelies op. Een tijd terug waren er waterlelies in de roeivijver. Domeinwachters hadden er een metalen constructie over gezet, om vissen op afstand te houden. Maar meerkoeten bouwden daar een nest op, zodat de waterlelies te weinig licht kregen en afstierven.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
11°
Partly Cloudy
06:3920:43 CEST
Feels like: 8°C
Wind: 19km/h WNW
Humidity: 53%
Pressure: 1021mbar
UV index: 0

(advertenties)