Select Page

Groene zwanen, witte zwanen

Groene zwanen, witte zwanen

Wie kent er nog het kinderliedje: “Groene zwanen, witte zwanen. Wie wil er mee naar Engeland varen…”

Nu ja, naar Engeland varen kan je deze dagen beter niet doen want de Engelsen dreigen met push-backs. Albion probeert de deuren hermetisch gesloten te houden. Maar hoe zit het met de zwanen? De twee stellen die in het Rivierenhof- Park Groot Schijn ronddobberen hadden dit jaar maar heel weinig nageslacht. Het paartje op de bootjesvijver had één kuiken dat al snel overleed. Het koppel op de visvijver had twee kuikens waarvan er nu nog één in leven is. Je kan vader, moeder en kindje zwaan deze dagen mooi op een rijtje zien rondzwemmen op de vijvers van het park of op de Schijn.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

1 Comment

  1. Jens Verwaerde

    Je schrijft “de Schijn” maar dit moet zijn “het Schijn”. Dat zeggen wij van Natuurpunt Schijnvallei al meer dan 30 jaar en is inmiddels herhaaldelijk bevestigd.
    Het Schijn (zowel het Groot Schijn als het Klein Schijn) vormen een uitzondering ten opzichte van bijvoorbeeld “de Schelde”, “de Demer”, “de Dijle”.

    Meer info: https://www.dbnl.org/tekst/_naa002198601_01/_naa002198601_01_0011.php

    Reply

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
22°
Partly Cloudy
05:5621:41 CEST
Feels like: 22°C
Wind: 8km/h W
Humidity: 53%
Pressure: 1021.33mbar
UV index: 7

(advertenties)