Select Page

Ertbrugge krijgt een kasteelheer die van voetbal houdt

Ertbrugge krijgt een kasteelheer die van voetbal houdt

Ertbrugge krijgt een kasteelheer die van voetbal houdt.

Kasteel Ertbrugge, op de grens van Deurne met Wijnegem, is verkocht. De nieuwe kasteelheer is Paul Gheysens, in Deurne ook nog gekend als de voorzitter van Royal Antwerp Football Club.

Kasteel Ertbrugge stond sinds vorig jaar in de etalage. Het classicistische kasteel dateert uit ca. 1800 maar heeft wortels tot in de 13de eeuw. De voorgevel werd in de 19de eeuw verbouwd. Er werd een portiek toegevoegd met Dorische zuilen die een balkon schragen. Op het domein staat ook nog een bepleisterd en beschilderd koetshuis met aanpalende woonvertrekken.

In 2000 werd het gebouw volledig gerenoveerd in de pracht en praal van weleer. Het kasteel en het park van 11 hectaren werden grondig aangepakt, en vandaag bevinden zich in het gebouw ontvangstruimten en burelen. De volledige kelderverdieping omvat keuken, eetzaal, technische ruimtes en sanitair. Op het gelijkvloers een zeer ruime ontvangsthal, 3 grote vergaderzalen en 2 kleinere burelen. Op het eerste verdiep bevinden zich een zestal ruime kantoren. Het tweede verdiep met een prachtig houten dakgebinte kan dienstdoen als extra vergaderzalen. Gheysens heeft al laten weten dat het kasteel zal worden verhuurd als kantoorruimten.

Paul Lermytte, drijvende kracht achter GruunRant en wijkgroep Ertbrugge hoopt dat Paul Gheysens mee in het beheerplan Ertbrugge zal stappen. Al fronste hij de wenkbrauwen toen hij merkte dat de nieuwe kasteelheer struiken en bomen had laten weghalen langs de Ertbruggedreef.

(Foto: Tijl Vereenooghe)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Rain
06:4320:40 CEST
Feels like: 6°C
Wind: 24km/h WNW
Humidity: 81%
Pressure: 1007.45mbar
UV index: 2

(advertenties)