Select Page

“Onmiddellijke maatregelen voor gevaarlijke situatie Ten eekhovelei”

“Onmiddellijke maatregelen voor gevaarlijke situatie Ten eekhovelei”

De verbinding van het Ringfietspad en de Ten Eekhovelei, ter hoogte van de speeltuin, blijft voor gevaarlijke situaties zorgen. Districtsraadslid Giuliana Chirinos Saavedra roept op tot tijdelijke maatregelen.

Mensen die van het Ringfietspad naar de Ten Eechovelei komen gereden, worden vaak geconfronteerd met auto’s of vrachtwagens die in de weg staan of het zicht beperken. Districtsraadslid Giuliana Chirinos (Groen) heeft hierover in december 2019 in de districtsraad al een interpellatie gehouden. Chirinos: “Ik kreeg als antwoord dat er handhaving nodig was, dat deze situatie meegenomen zou worden in nieuwe plannen, dat er betonblokken zouden worden geplaatst en dat het kabinet mobiliteit een studie zou kunnen uitvoeren om de verkeersveiligheid op deze plek te verhogen.”

Omdat het stil bleef heeft het groene raadslid in juni een schriftelijke vraag gesteld. Tot haar tevredenheid kreeg ze naar eigen zeggen een ‘hoopgevend’ antwoord. Chirinos: “Er is een plan gemaakt voor deze plek dat nu naar de Commissie Openbaar Domein gaat waar het zal worden besproken. De uiteindelijke uitvoering zou gebeuren in de herfst van dit jaar of de lente van volgend jaar.” Maar ondertussen blijven auto’s voor gevaarlijke situaties zorgen. Giuliana Chirinos roept daarom het districtsbestuur op om tijdelijke maatregelen te nemen in afwachting van de werkzaamheden. Chirinos: “Ik zou toch nog de beloofde betonblokken zetten.”

Foto: auto geparkeerd pal voor het fietspad.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Partly Cloudy
06:3520:47 CEST
Feels like: 6°C
Wind: 23km/h NW
Humidity: 74%
Pressure: 1023.71mbar
UV index: 1

(advertenties)