Select Page

Buurderijen verloten waardebonnen

Buurderijen verloten waardebonnen
  • Door de coronacrisis wordt de ‘Week van de Korte Keten 2020’ omgevormd tot de ‘Zomer van de Korte Keten’.

    Op bijna de helft van het grondgebied van de provincie Antwerpen zijn landbouwers dag in dag uit bezig met ons voedsel. Een 80-tal van die ondernemers spant zich als hoeve- en streekproducent extra in om lokaal lekkers op een laagdrempelige en aangename manier voor te schotelen. Bij hen kan je in een hoevewinkel, automaat, pluktuin, … terecht en koop je dus rechtstreeks bij de producent. Je gaat naar huis met kraakverse producten en leert waar jouw voedsel vandaan komt.

    Ook de buurderijen sluiten zich bij de Zomer van de Korte keten aan. Buurderij Cinema Rix in Deurne-Noord en buurderij Gitschotelhof in Deurne-Zuid verloten elke bijeenkomst in de maand augustus vijf waardebonnen van vijf euro. Een buurderij is rechtstreeks aankopen bij boer of producent waardoor de maker van ons eten loon naar werk krijgt. Je bestelt en betaalt online en eenmaal in de week ga je jouw bestelling afhalen op een afgesproken plek.

    (Foto: Limburgbreed)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
16°
Rain Shower
05:2622:01 CEST
Feels like: 16°C
Wind: 6km/h NE
Humidity: 90%
Pressure: 1013.55mbar
UV index: 0

(advertenties)