Select Page

Meer automaten om pakjes te verzenden of te ontvangen

Meer automaten om pakjes te verzenden of te ontvangen

District Deurne vraagt aan Bpost om meer automaten te plaatsen waar mensen pakjes kunnen verzenden of afhalen.

“Mensen verzenden veel pakjes per post. Niet iedereen is thuis als de pakjesleverancier aanbelt of kan zijn pakje op zijn werk laten leveren. Dus belandt het in een postpunt waar je het dan tijdens de openingstijden moet ophalen” aldus districtsraadslid Freya Van Alsenoy (N-VA). Het raadslid gaat verder: “De post heeft reeds geïnvesteerd in Cubee-automaten. In deze automaten kan je 24/7 pakjes verzenden of ontvangen. Als je wilt verzenden druk je thuis je etiket af, plak het op de doos en laat het achter in de pakjesautomaat. Pakjes kan je ook laten leveren in de automaat. Je kan ze ophalen door je code op je smartphone te laten scannen.”

De coronapandemie heeft het aantal verzonden en ontvangen pakjes de hoogte ingejaagd en de pakjesautomaat aan het postkantoor in Deurne Centrum zit aan zijn maximumcapaciteit. Dus moeten mensen toch het kantoor in. Ze moeten dan wel buiten in de rij wachten vanwege de sociale hygiëne. Wat als het kouder weer zal aanbreken? Het districtsraadslid keek daarom naar Mechelen waar Bpost een proefproject lanceerde. Van Alsenoy: “Daar plaatsten ze 50 kleinere toestellen op zo’n 400 meter van elkaar. Gebruikers moeten enkel de code op hun smartphone inscannen. Van Alsenoy stelde daarom een schriftelijke vraag aan het districtsbestuur dat nu op zijn beurt een officiële vraag heeft gesteld aan Bpost om meer automaten in Deurne te plaatsen.

Foto: Districtsraadslid Freya van Alsenoy bij de pakjesautomaat van Bpost.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
17°
Rain
05:2622:01 CEST
Feels like: 17°C
Wind: 10km/h NNE
Humidity: 94%
Pressure: 1012.53mbar
UV index: 0

(advertenties)