Select Page

“Recyclagepunt? Recyclageflop, ja!”

“Recyclagepunt? Recyclageflop, ja!”

Deze voormiddag kwamen een hoop mensen hun afval afgeven aan het recyclagepunt op het Arenaplein. De mobiele afvalcontainer was echter in geen velden of wegen te bespeuren.

Het was twee weken geleden aangekondigd: de stad zou rondreizen met een mobiele afvalcontainer als een mini-recyclagepark De container zou elke dag van de werkweek op een andere plek worden neergepoot. Vandaag zou hij op het Arenaplein staan, naast de markt. Een uitgelezen gelegenheid voor Gie Janssens die thuis nog wat rommel had liggen. Alleen vond hij op de aangekondigde plek geen recyclagepunt. Janssens: “Er stonden wel zes vuilniswagens, maar die hadden daar verzameld alvorens ze aan hun ronden moesten beginnen. Ik sprak een van de werklieden aan die er zijn ploegbaas bij riep. Toen omstaanders zagen dat er iets gebeurde, kwamen er in geen tijd wel een vijftiental mensen met boodschappentassen en caddies rond ons staan. Ook zij kwamen afval deponeren. De ploegbaas wist na enkele telefoontjes te vertellen dat het initiatief was afgelast. Niet iedereen zag er de grap van in.” Janssens besluit: “Recyclagepunt? Recyclageflop, ja!”

Michaël Lescroart is de woordvoerder van Fons Duchateau (N-VA), stadschepen voor stads- en buurtonderhoud. Op onze vraag was er is misgelopen, antwoordt hij dat het te maken heeft met corona en het beperkt aantal standplaatsen op de markt. Lescroart: “Ik zou het nog even moeten natrekken. We hadden wel het initiatief verwijderd van de site, blijkbaar te laat.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
17°
Rain
05:2622:01 CEST
Feels like: 17°C
Wind: 10km/h NNE
Humidity: 94%
Pressure: 1012.53mbar
UV index: 0

(advertenties)