Select Page

Speelstraat op een doorgangsweg

Speelstraat op een doorgangsweg

Gisteren werd het deel van de Drakenhoflaan tussen Boekenberglei en Edward Van Steenbergenlaan voor een dagje een speelstraat. Dat vonden gebruikers van de straat toch een beetje van het goede teveel.

Omdat de zomer zich aandiende als een periode met veel beperkingen, riep het district op om speelstraten te organiseren. Leuk voor kinderen die niet of nauwelijks op vakantie zouden kunnen gaan. Een speelstraat is een straat die tijdelijk afgesloten wordt voor alle verkeer. Enkel de bewoners mogen stapvoets met de wagen in de straat. De straat is dan helemaal voor de kinderen, maar ook volwassenen genieten mee van een verkeersvrije straat. 

Francis Barrea vindt het idee van een speelstraat op zich niet verkeerd. Maar dat een doorgangsroute als de Drakenhoflaan wordt afgesloten, vindt hij er dan weer over gaan. Barrea: “De speelstraat liep van 9h00  tot  21h00.  Er was geen circulatieplan. De politie is komen kijken maar er was een goedkeuring van stad Antwerpen. Ze hebben me teruggebeld dat dit niet had mogen gebeuren. Ook al omdat er volgens de politie nog speelstraten waren en een voetbalmatch die het verkeer in ’t honderd stuurden.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

1 Comment

  1. Mieke Richart

    Ik ben blij dat koning auto soms van zijn troon wordt gestoten. De stad is van iedereen, ook van spelende kinderen.

    Reply

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Mostly Cloudy
05:4121:36 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 8km/h WSW
Humidity: 96%
Pressure: 1005.42mbar
UV index: 0

(advertenties)