Select Page

Deurne Spartans start in mineur

Deurne Spartans start in mineur

Een frisse maar zonnige Zaterdag voor Opening Day 2019 èn de clash tegen de buren van Borgerhout was een mooie setting voor de start van het competitiegeweld op Lefty’s Field.

Na de voorstelling van beide ploegen en officials werd de traditionele ‘Eerste Pitch’ geworpen door Elke Brydenbach, Districtsschepen van Sport voor het district Deurne.

Na de plichtplegingen barstte het geweld volop los. Met Anderson Gerdel ( 7strike outs ) op de heuvel voor Spartans kon met vertrouwen aan de wedstrijd begonnen worden.

De eerste innings gingen vlot voor Anderson die ondanks het frisse weer pitchte alsof vorig seizoen nog steeds aan de gang was. Het zou tot in de 4e inning duren eer Anderson een eerste walk opgaf en Borgerhout de eerste loper op base kreeg.

Aan de andere kant brachten de Squirrels Jace Van Droogenbroeck ( 5 strike outs ) op de heuvel. Jace gooide een prima wedstrijd en slaagde erin ook het Spartaanse kanon lam te leggen. Ondanks een alle-bases-bezet situatie in de 1e inning duurde het tot in inning 6 eer Spartans de score kon openen middels een sacrifice fly van Jarno Ryniers (1-0).

In inning 7 kon Borgerhout meteen de stand in evenwicht brengen door een, door Anderson zelden opgegeven homerun van Sam Boermans (1-1). In de gelijkmakende 7e slagbeurt klom Spartans opnieuw op voorsprong. Yannick Gontier was bij de start van de inning Jace VD komen vervangen, kreeg meteen 2 hits tegen en met opnieuw een sacrifice fly, dit keer van Alexis Marquez, gevolgd door een error stond er een 3-1 voorsprong op het bord. Dat zag er dus goed uit voor de Spartanen.

Bij de start van de 8e inning werd Carlos Cortes Rojas op de heuvel gebracht voor Spartans. Carlos die zijn eerste seizoen in de hoogste reeks in België speelt stond meteen voor de opdracht om de wedstrijd binnen te halen. Door een aarzelend begin van Carlos kon Borgerhout echter 3 hits slaan en met 2 runs de bordjes opnieuw gelijk hangen (3-3). Zo gaven de Spartanen dus 2 keer een voorsprong weg en dat zou hen zuur opbreken…

De 9e inning zag een dramatische error van 3e baser Elio Basnueva (een overthrow naar 1) en zo kon Squirrels voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong komen (3-4). In de laatste slagbeurt kon Spartans eveneens profiteren van een error van de Squirrels-verdediging en na 2 hits de stand op 4-4 brengen en zo een gevreesde tie-break uitlokken.

Zoals we vorig seizoen meermaals zagen is de tie-break niet meteen een sterk punt voor de Spartanen. Zo ook deze keer waar de Squirrels met 2 hits en geholpen door alweer een error de wedstrijd in een definitieve plooi kon leggen door 4 runs te scoren (4-8). In de gelijkmakende slagbeurt kon nog wel een run gescoord worden (5-8) maar het was duidelijk dat de 2 errors er deze keer teveel aan waren. Meteen een zure nederlaag voor de regerend landskampioen. Eindstand 5-8.

Ook zondag loopt het niet zoals verwacht

De wedstrijd op Zondag op en tegen Hoboken Pioneers moest dan maar meteen geprobeerd worden om het verlies weg te spelen. Dat draaide er volledig anders uit dan verwacht…We kunnen er dan ook kort over zijn…

Alvast excuses voor het ontbreken van pitching stats hier maar de informatie was op het moment van schrijven niet beschikbaar.

Voor Pioneers stond Ben Van Nuffel op de heuvel en die zou de Spartaanse aanval aardig onder druk houden en zo het scoren beletten. In de eerste slagbeurt van Pioneers konden meteen 3 runs gescoord worden tegen Spartans-starter Sharlon Lebacks.

Een rampscenario was in de maak voor de Spartanen die nooit in de wedstrijd zouden komen. Sharlon werd na 3 innings vervangen door José Luis Larrinaga maar ook die kon de Pioneers-batting niet stil houden. Ook Nabil Tauil slaagde er niet in grip te krijgen op de Hobokenaren en terwijl de Spartaanse bats blijkbaar terug in winterslaap waren bouwde Pioneers een gestage voorsprong uit.

Met ondertussen voor Pioneers Gregg Mareels op de heuvel konden de Spartanen nog steeds geen gaatje vinden in de verdediging wat uiteindelijk resulteerde in een pijnlijke nederlaag en een 0-op-2 voor de fiere landskampioen na het openingsweekend… Eindstand 11-1.

Dat betekent dat Spartans meteen op achtervolgen is aangewezen. Dat legt ook meteen al druk op de ketel met een dubbele confrontatie tegen Royal Greys, net terug in de Gold-reeks, in het verschiet voor volgend weekend.

Alain Deroy.

Foto: Districtsschepen Elke Brydenbach geeft de spelers een high five

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Mostly Cloudy
06:3320:48 CEST
Feels like: 2°C
Wind: 11km/h WNW
Humidity: 75%
Pressure: 1022.69mbar
UV index: 0

(advertenties)