Select Page

Chinese pagode wordt toeristische attractie

Chinese pagode wordt toeristische attractie

Deurne heeft er een toeristische attractie bij: de Chinese pagode in het Boekenbergpark heeft zes nieuwe infoborden.

Luc Vandeput is een grafisch ontwerper en lid van de bewonersgroep Unitas Tuinwijk. Een half jaar geleden kreeg hij een creatief idee. Hij wilde een aantal infopanelen maken om de binnenmuren van de Chinese pagode op te smukken. Hij vond een luisterend oor bij districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA) en cultuurantenne Jan Pandelaers. Vandeput: “Ik heb dan de nodige research gedaan naar de gepaste info en heb eveneens een ontwerp gemaakt van infoborden. Jan Pandelaers heeft alles nog eens grondig nagelezen.” De platen zijn gemaakt via een hoog technologisch procedé. Vandeput: “Ze zijn gemaakt met een zeer grote printer met negen printkoppen. De teksten en illustraties zijn rechtstreeks op de aluminium platen gezet.” 

Aan de muur komt ook nog ‘flatscreen’ waarop enkele filmpjes continue zouden kunnen afspelen. Vandeput: “De filmpjes ‘J.P. Smet’ over het kasteel en de grot, ‘Boekenbergpark’ van Roald Roos en ‘Iets van Tolstoi’ van Robby Cleren.” De creatieve ontwerper hoopt ook dat hij het plafond in de vroegere luister kan herstellen. Hij zou graag een oud werk van Willem Jacob Herreyn dat oorspronkelijk het plafond sierde, terug willen aanbrengen. Vandeput: “We hebben er nog een zwartwit foto van. Dat zou op een doek kunnen worden gezet en misschien kunnen we het laten inkleuren.”

“Een voorbeeld van een geslaagde samenwerking tussen het district en de Unitas Tuinwijk”, besluit Tjerk Sekeris (N-VA), districtsburgemeester. Hij gaat verder: “De toren heeft vandaag een expo-58 gevoel, met de panelen en de nabijgelegen horecazaak wordt het als trekpleister alleen nog aantrekkelijker”. In de zomer zal @The Park ijsjes verkopen in de pagode.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
21°
Partly Cloudy
05:5621:41 CEST
Feels like: 21°C
Wind: 8km/h W
Humidity: 59%
Pressure: 1021.67mbar
UV index: 6

(advertenties)