Select Page

Twee van de honderd zijn terug te vinden in Deurne

Twee van de honderd zijn terug te vinden in Deurne

De ‘progressieve culturele inspiratiefabriek Curieus’ organiseert vandaag in heel Vlaanderen, samen met een hoop vrijwillige medewerkers, honderd kleine en grote verbindende acties. Twee ervan gaan door in Deurne.

In Deurne kan je op twee plaatsen poëzie gaan lezen. Op de ramen van woningen zijn met krijtverf gedichten geschreven. In Deurne Noord werkte Curieus samen met district Deurne, Academie Deurne en Zorgbedrijf Antwerpen. Het is een lang parcours. Om alle gedichten te vinden, kan je de toer online opzoeken in iziTRAVEL. Met die app op je telefoon volg je makkelijk de route van het ene raam naar het andere. Neem zeker oortjes mee, want de leerlingen van de Academie voor Woord en Muziek Deurne lazen de gedichten in.

In Deurne Zuid is de raampoëzie terug te vinden in de straten rond het Boekenbergpark, enkele zelfs in het park, op de pagode en de jagerstoren. Curieus werkte samen met Unitas Tuinwijk vzw. Hier zijn echter geen teksten ingesproken. De gedichten kunnen uiteraard ook de dagen nadien worden gelezen. Alhoewel het van het weer zal afhangen of ze lang zullen blijven staan op het vensterglas.

Info: www.deurne.be, www.curieus,be

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
12°
Rain Shower
06:4720:37 CEST
Feels like: 11°C
Wind: 10km/h WNW
Humidity: 62%
Pressure: 1019.3mbar
UV index: 0

(advertenties)