Select Page

Walter van De Wiebels is nu Opa Wiebel

Walter van De Wiebels is nu Opa Wiebel

Door de ophokplicht van de voorbije maanden is Walter Verbruggen een oude liefde weer gaan opzoeken.

In de periode van de millenniumovergang had Walter Verbruggen, oud-districtsschepen voor cultuur,  een eigen kinderkoor De Wiebels. Als Walter en de Wiebels maakte de groep vijf CD’s en gaf een aantal optredens in culturele centra. Daarna werd het stil alhoewel Verbruggen van tijd tot tijd nog wel eens ging zingen in schooltjes en woonzorgcentra. Maar de voorbije dagen verpopte hij tot Opa Wiebel. Verbruggen: “Ik heb een inwonend kleinkind en we hadden plots veel tijd om samen van alles te doen. Ik ben begonnen met mijn liedjes van de Wiebelperiode terug te zingen. Bovendien was dit ook een leuke manier om al de andere kleinkinderen te bereiken. Want telefoneren of skypen kan hen maar even boeien.” Niet alleen de kleinkinderen vonden de liedjes leuk, ook hun ouders beleefden er plezier aan. Ze stimuleerde de zingende grootvader om zijn liedjes op YouTube te zetten. Zo gezegd, zo gedaan, Opa Wiebel kreeg een eigen You Tubekanaal.

Verbruggen gaat verder: “Ik heb nu al 67 liedjes opnieuw bewerkt en gezongen, liedjes die ikzelf heb gemaakt. Ik ben begonnen net voor het Samsom en Gert tijdperk. De liedjes die ik schreef zijn vaak pedagogische liedjes, met een boodschap in. Ook de CD’s van De Wiebels staan op You Tube.” De kinderen sturen de liedjes door naar hun vrienden en ook de kleinkinderen sturen ze naar hun kameraadjes. En zo ontdekken steeds meer mensen Opa Wiebel.

Opa Wiebel: https://www.youtube.com/channel/UCeTkD5yQMOU2p4dquWzhalQ

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
19°
Partly Cloudy
05:4021:38 CEST
Feels like: 19°C
Wind: 14km/h SW
Humidity: 64%
Pressure: 1014.56mbar
UV index: 4

(advertenties)