Select Page

Vlaams Belang steunt kritiek van N-VA op de districtsraadsvoorzitter

Vlaams Belang steunt kritiek van N-VA op de districtsraadsvoorzitter

Freya Van Alsenoy (N-VA) krijgt steun in haar aanvaring met districtsraadsvoorzitter Frank Geudens (sp.a). De Vlaams Belangfractie schaart zich in dit dispuut resoluut achter de fractieleidster van de N-VA.

Op 1 mei vuurde de N-VA een schot af voor de boeg van Frank Geudens. Onmiddellijke reden was een interview in Gazet van Antwerpen waarin Geudens kritiek had op de stad Antwerpen dat het district niet tot nauwelijks betrokken zou zijn bij een aantal Deurnese dossiers zoals de verkoop van Brouwerij De Ridder, het Masterplan Arena en het Woonwagenpark aan Park Groot Schijn. Van Alsenoy vroeg openlijk op de website van N-VA of Frank Geudens nog kon aanblijven als districtsraadsvoorzitter. De leden van de Vlaams Belangfractie stellen zich unisono achter deze vraag. Reden is een email die Geudens schreef naar aanleiding van een voorstel van motie van het Belang. Die motie vraagt, als ze wordt aangenomen, aan het college van burgemeester en schepenen van de stad Antwerpen dat de districtsraad van Deurne zou worden betrokken bij het project van de herontwikkeling van de Arenawijk.

Een boze Jan Van Wesembeeck geeft meer uitleg: “De districtsraadvoorzitter reageert in een mail op ons voorstel, en ik citeer letterlijk: ‘Ik heb het voorliggende (nvdr. het voorstel) nog niet gelezen maar ik stel voor dat de meerderheid ook een motie opmaakt’. Dit is gewoon onaanvaardbaar, een voorzitter van een raad moet onpartijdig zijn en er voor zorgen dat alle fracties evenwaardig worden behandeld.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
05:4621:50 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 21km/h SW
Humidity: 74%
Pressure: 1013.55mbar
UV index: 0

(advertenties)