Select Page

De plek waar jong en oud zich welkom voelen

De plek waar jong en oud zich welkom voelen

Gisteren was Salle Jeanne en het zaaltje achteraan omgetoverd in een plek waar (groot)ouders met hun (klein)kinderen wat onderling konden kletsen en eventueel ook iets konden drinken. En de kinderen konden zich naar hartenlust uitleven zonder de hele tijd ‘zit stil’ naar hun kop geslingerd te krijgen.

Toen Charlotte Wouters en haar man hun nieuwe woning verbouwden, was het vaak zoeken naar een plek waar Charlotte samen met hun twee kindjes al eens naartoe kon trekken. Wouters: “Eigenlijk was het niet eenvoudig om aan de drukte van de werkzaamheden te ontsnappen. Want als je ergens met kinderen naartoe gaat, moet je hen de hele tijd tot rust aanmanen.” Het bracht haar op een idee. Ze zou zelf een plek creëren waar (groot)ouders samen met hun (klein)kinderen terecht kunnen. Waar de volwassenen met elkaar kunnen zitten om te praten, al dan niet met een kopje koffie of thee of een sapje. En waar de kinderen mogen rondlopen, op speeltuigen mogen klimmen en spelen met het speelgoed dat er ligt. Wouters: “Dank zij de steun van Ding Dong Deurne, de vroegere Stadsmakers, kunnen we vier dagen organiseren.”

Op vier woensdagen, steeds de eerste woensdag van de maand, organiseert zij met haar vzw TAK (Thuis vol Activiteiten voor Kinderen) het event Plek. De activiteit is echter meer dan enkel gezellig bij elkaar zitten waarbij het kleine grut zijn gang kan gaan. Wouters: “We organiseren in de voormiddag workshops, bijvoorbeeld over beweging of over kinderen. En ’s avonds houden we ook enkele keren een lezing over opvoeding of dergelijke. En we bieden eveneens gezonde maaltijden aan. Daarvoor hopen we op een samenwerking met de buurt. Voor de kinderen wordt elke keer gezocht naar andere speeltuigen om het nieuwe erin te houden.”

De eerste woensdag is in elk geval een voltreffer. Ruim dertig kindjes zijn samen met hun papa of mama tot Salle Jeanne afgezakt. Er heerst een gezellige drukte. Grootouders hebben hun weg nog niet gevonden. “Misschien komen ze volgende keer?” denkt Charlotte Wouters: “Stel je voor dat ze dan wafeltjes zouden bakken. Leuk toch?”

Plek: Salle Jeanne, Turnhoutsebaan 5, Deurne. Nog op woensdag 1 april, woensdag 6 mei en woensdag 3 juni. Telkens van 9.30 u tot 22 u. info: www.takvzw.org

Foto boven: Organisator Charlotte Wouters

Foto’s onder: sfeerbeelden van de Plek

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
23°
Partly Cloudy
05:4721:49 CEST
Feels like: 23°C
Wind: 14km/h WSW
Humidity: 56%
Pressure: 1020.66mbar
UV index: 7

(advertenties)