Select Page

Actiegroep geluidsoverlast E34/313

Actiegroep geluidsoverlast E34/313

Enkele buurtbewoners aan de overkant van het Provinciaal Domein Rivierenhof hebben een actiegroep opgericht om de beleidsmakers ervan te overtuigen aan de noordzijde van de E34/E313 een geluidsmuur te voorzien. De E313 ter hoogte van ons geliefd Rivierenhof veroorzaakt namelijk veel geluidsoverlast. De lokale politieke partijen zijn wel unaniem voor een overkapping of intunneling (zoals destijds de E19 onder het Nachtegalenpark) maar dat is nog lang niet in zicht.

 

Volgens de initiatiefnemers is een geluidsmuur dan een prima tussenoplossing. Ze vragen aan bewoners en bezoekers van het park om mee een open brief te ondertekenen. Op die manier hopen ze dat hun idee gehoor krijgt bij de volksvertegenwoordigers.

 

“Het geluidsniveau in de Tuinwijk is veel draaglijker door de geluidsmuur daar en dit jaar wordt die dan ook vernieuwd, bekostigd door de Vlaamse overheid en de Stad.” aldus Harry Neel, één van de initiatiefnemers. “Het wordt nu tijd dat er ook aan de andere kant rust terugkeert voor de bewoners en de bezoekers van het schoonste park van ’t Stad. Misschien kan ook de Provincie Antwerpen een budget vrijmaken?” Ook in Olen komen er overigens nieuwe geluidswerende panelen, dankzij een financiële inbreng van het gemeentebestuur.

 

Het terugdringen van geluidshinder is één van de prioriteiten van het Antwerps stadsbestuur én van de Vlaamse Gemeenschap. Lawaai is immers een oorzaak van stress en andere psychologische klachten. Bezoekers die een ontspannende wandeling willen maken, ondervinden permanent lawaaihinder. Maar ook voor de bewoners aan de noordkant van het Rivierenhof is het vaak storend. “Vooral bij zuidenwind is het in de tuin of op het terras niet te harden.” beamen Lander Meeusen en Sonja Heyman. “En wanneer de bladeren hun bomen verliezen in de winter, heeft het geluid helemaal vrij spel.”

 

U kunt de actie mee steunen door de open brief mee te ondertekenen op deze website.

 

Lander Meeusen

Harry Neel

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
22°
Partly Cloudy
05:5621:41 CEST
Feels like: 22°C
Wind: 8km/h W
Humidity: 53%
Pressure: 1021.33mbar
UV index: 7

(advertenties)