Select Page

Kleine Pablo lanceert de jeugdboekenmaand

Kleine Pablo lanceert de jeugdboekenmaand

Gisteravond werd in het Canvasprogramma Winteruur de ‘jeugdboekenmaand’ afgetrapt.  Dat gebeurde door Pablo Piedfort uit de buurt van Te Boelaarpark.

De zevenjarige Pablo had plaatsgenomen op de sofa bij Wim Helsen. Als gast mocht hij een fragment uit een boek voorlezen. Pablo had gekozen voor ‘Samen op het eiland Zeekraai’ van Astrid Lindgren. Bij de generatie die stilaan op pensioen gaat zeker nog gekend in de verfilmde uitgave ‘De kinderen van de zoutkreek’. Volgens vader Dominique Piedfort is zoon Pablo gek op de boeken van Astrid Lindgren omdat zij boordevol avontuur zitten. Hij had van een voelbalmoeder die ook bij het productiehuis Panenka gehoord dat ze op zoek waren naar een kind met liefde voor boeken. En Pablo had besloten om een filmpje in te sturen. Dat beviel de makers van het programma zo goed dat hij werd gekozen.

De kleine Pablo miste zijn intrede niet en las met veel flair zijn gekozen fragment. Hij keek wel wat raar op toen Wim Helsen in zijn inleiding zei dat twee zaken afgeraden worden in een tv-programma: kinderen en dieren. Helsen: “En ik zit tussen een kind en een hond, zeg maar tussen de pest en de cholera.” Dan vroeg hij aan Pablo wat hij wilde zijn, de pest of de cholera. De vraagtekens in de ogen van Pablo maakte duidelijk dat de absurde humor van de cabaretier niet is besteed aan kleine jongens.

En daarmee is de jeugdboekenmaand gelanceerd. Ook in Deurne is er een gamma aan activiteiten; Meer info op: www.deurne.be/jeugdboekenmaand

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
05:5521:42 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 18km/h NW
Humidity: 81%
Pressure: 1018.96mbar
UV index: 0

(advertenties)