Select Page

PVDA Deurne wil bus 31 terug

PVDA Deurne wil bus 31 terug

De PVDA afdelingen van Deurne en Borgerhout voerden actie om buslijn 31 terug te krijgen.

Een 20 leden van de PVDA uit Deurne en Borgerhout hadden zich verzameld aan een ‘spookhalte’ van de verdwenen buslijn 31 op de Collegelaan. Ze hadden foto’s van oud-reizigers van deze lijn opgehangen in de bushokjes die er werkloos bijstaan. Hiermee wilden ze aanklagen dat een aantal buurten zoals Langbaanvelden in Deurne en Tuinwijk in Borgerhout al sinds de afschaffing van bus 31 twee jaar geleden, geen openbaar vervoer meer hebben. Districtsraadslid en actievoerder Kristof Vissers gaf meer uitleg: “Het was de laatste buslijn die nog door de wijk Waasdonk – Langbaanvelden reed. Verschillende mensen uit deze wijk getuigen waarom deze bus voor hen belangrijk was in hun dagelijks leven.” De getuigenissen zijn opgehangen in de hokjes.

Vissers: “Sinds het schrappen van deze bus moeten deze bewoners allemaal meer dan een kilometer wandelen tot de dichtstbijzijnde bushalte in Borsbeek. Zoals de getuigenissen illustreren geraken sommige bewoners hierdoor in een isolement, anderen kunnen niet anders dan de auto gebruiken om zich te verplaatsen naar de stad.” De PVDA wil dat lijn 31 terug wordt ingevoerd. “Hoe absurd is het dat in tijden van files, lage emissiezones en klimaatverandering, hele wijken zonder openbaar vervoer worden gezet?”, vraagt Kristof Vissers zich af. “Mensen zouden net méér alternatieven moeten krijgen en niet worden verplicht om de auto te nemen om zich te verplaatsen.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
17°
Mostly Cloudy
05:4021:38 CEST
Feels like: 17°C
Wind: 11km/h WNW
Humidity: 70%
Pressure: 1015.24mbar
UV index: 1

(advertenties)