Select Page

Pakjes halen uit de pakjesautomaat

Pakjes halen uit de pakjesautomaat

Recent plaatste Bpost een extra pakjesautomaat aan haar gebouw aan de Gallifortlei. Dankzij deze extra capaciteit moeten minder mensen in het postkantoor aanschuiven om hun pakje op te halen.

Districtsraadslid Freya Van Alsenoy (N-VA) is blij met deze beslissing en hoopt dat er ook voor Deurne-Zuid een locatie voor een pakjesautomaat gevonden kan worden. In juni nog stelde zij een schriftelijk vraag aan het districtscollege of deze automaat uitgebreid kon worden en of het district zicht had op een extra locatie in Deurne voor een pakjesautomaat. Een vraag die ze later nog eens herhaalde. Zij zag een mogelijke locatie op de parkings van de Herentalsebaan. De handelaars van de Herentalsebaan bleken echter geen vragende partij te zijn voor een pakjesautomaat. Omdat veel krantenwinkels of nachtwinkels zelf ook als pakjespunt dienen en hierdoor dus mogelijk inkomsten zouden kunnen verliezen.

Freya Van Alsenoy: “Als alternatief voor de Herentalsebaan zouden kleinere pakjeslockers op zogeheten mobipunten kunnen worden gezet. Mobipunten zijn plaatsen waar verschillende vervoersmodi bij elkaar komen. Dat is een plek waar men makkelijk kan overstappen van bijvoorbeeld auto op openbaar vervoer of fiets. Op een plek waar een P+R voorzien is, zou een pakjesautomaat een aanvulling van de dienstverlening kunnen zijn.” Voor Deurne wordt dan gekeken naar Bosuil, Wim Saerensplein, Cogelsplein, Ruggeveldlaan (kruispunt August van de Wielei/Ruggeveldlaan), AZ Monica, Eksterlaar en Herentalsebaan (’t Mestputteke).

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Rain Shower
05:5521:42 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 21km/h W
Humidity: 89%
Pressure: 1017.61mbar
UV index: 2

(advertenties)