Select Page

Middenberm op de Jozef Verbovenlei verdwijnt

Middenberm op de Jozef Verbovenlei verdwijnt

In november was er naar aanleiding van een voorstel van districtsraadslid Giuliana Chirinos (Groen) een discussie in de districtsraad over de veiligheid op de Jozef Verbovenlei. Ook de Fietsersbond Deurne drong bij het district aan op maatregelen.

Wouter Berteloot, woordvoerder van Fietsersbond Deurne, schetst het probleem: “Op de Jozef Verbovenlei rijden wagens te snel en parkeren auto’s met hun neus tegen of op het fietspad. Als de brede middenstrook zou worden afgeschaft zou de straat aan beide zijkanten met een meter kunnen worden versmald waardoor autobestuurders onbewust trager rijden. Middenbermen worden namelijk vooral gebruikt bij wegen waar je snel mag rijden of waar er 2×2 rijstroken zijn. De middenstrook in de Jozef Verbovenlei geeft dus een verkeerd signaal aan de chauffeurs.” De ruimte aan de zijkanten van de weg kan dan worden gebruikt om de parkeerplaatsen groter te maken waardoor dwarsparkeerders voldoende afstand van het fietspad kunnen houden.

Het districtsbestuur heeft nu beslist om de middenberm inderdaad te verwijderen en de straat smaller te maken en de parkeerplaatsen te verbreden. Aan de kant van de fietspaden wordt een groenstrook aangelegd die moet vermijden dat auto’s nog op het fietspad parkeren. Bij opritten wordt naar een andere oplossing gezocht om aan te geven dat men niet tot tegen het fietspad mag parkeren. Berteloot besluit: “Chauffeurs die zich na de aanpassingen nog steeds niet aan de regels houden, moeten met handhaving worden aangepakt.”

Foto: In de Arthur Matthyslaan werd de middenberm al weggenomen

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
11°
Partly Cloudy
06:3920:43 CEST
Feels like: 8°C
Wind: 19km/h WNW
Humidity: 53%
Pressure: 1021mbar
UV index: 0

(advertenties)