Select Page

Voorzitter van harmonie Ontwaking is ziedend op de N-VA

Voorzitter van harmonie Ontwaking is ziedend op de N-VA

Het artikel ‘Waarom wordt brouwerij De Ridder in de etalage gezet?’ is bij Ronald De Weger, voorzitter van harmonie Ontwaking, in het verkeerde keelgat geschoten. In het artikel zette districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA) de puntjes op de i wat betreft de verkoop van de brouwerij. De Weger reageert en schuwt de grote woorden niet.

De Weger: “In het artikel met het N-VA standpunt over de brouwerij staan tal van fouten/leugens die doen uitschijnen dat de verkoop een terechte beslissing is. Allereerst is harmonie Ontwaking geen huurder of gebruiker van de brouwerij. Verder is de elektriciteit van kruisboogvereniging Marnix officieel goedgekeurd door Vinçotte en door AG Vespa. De brandweer heeft veiligheidsattesten afgeleverd voor nooduitgangen, noodverlichting en brandblussers. Ook heeft de vereniging een Vlarem vergunning. De clausule van het eigenaarsonderhoud is door alle verenigingen vervuld, maar enkel voor de eigen lokalen. De buitengevels en leegstaande delen zijn voor de stad of AG Vespa als eigenaar. Het is in de huurwetgeving bepaald dat men geen werken aan een eigendom mag doen als men daar geen huurder van is. Dus de flauwekul van de N-VA is een schandalige argumentatie en zal bovendien leiden tot een politieke rel in het districtsbestuur, als tot juridische vervolging voor valse informatie met het oog op beschadiging van de positieve doelstellingen van de verenigingen. De N-VA zal zijn website moeten aanpassen in het kader van het recht op antwoord, zo niet volgen dwangsommen.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
19°
Partly Cloudy
05:4021:38 CEST
Feels like: 19°C
Wind: 14km/h SW
Humidity: 64%
Pressure: 1014.56mbar
UV index: 4

(advertenties)