Select Page

“Als ik niet kan varen, teken ik cartoons.”

“Als ik niet kan varen, teken ik cartoons.”

De coronacrisis heeft ondanks alle miserie ook een leuk neveneffect. Mensen ontdekken talenten van weleer terug.

Omdat we ‘in ons kot’ moeten blijven en vaak als enige ontspanning wandelen hadden, zijn mensen ook begonnen met andere vaardigheden te beoefenen. Zo ook Kris Baetens, een technisch tekenaar en grafisch ontwerper uit Deurne Zuid. Kris Baetens zijn hobby is varen en zijn boot ligt aangemeerd in Nederland. Maar nu de grens met onze noorderburen is gesloten, heeft hij een oude bezigheid nieuw leven ingeblazen. Baetens: “Ik tekende af en toe cartoons, naargelang het mij uitkwam. Maar nu ik niet meer naar mijn boot kan om wat te klussen, ben ik over mijn hobby beginnen te tekenen. Ik heb dan een facebookpagina aangemaakt en momenteel zit ik al aan 1800 geïnteresseerden.” Baetens, die tekent onder het pseudoniem Krab, haalt dus vaak zijn inspiratie uit de zeilwereld. Maar de creatieve man is ook bekommerd door de grote ecologische uitdagingen die op ons afkomen. En dat vertaalt hij eveneens in zijn tekenwerk.

Krab is zoals reeds gezegd een verwoed zeiler en vaart met een Midget 26. Daarover heeft hij een boek geschreven ‘Proficiat, een Midget’. Baetens: “Dit boekje bevat mijn tips & tricks hoe ik solo met onze Midget 26 zeil en manoeuvreer. Ik deel ook de aanpassingen die ik aan de boot heb gedaan en vul aan met een enkele ervaringen.” Uiteraard heeft hij het boekje opgesmukt met tekeningen en cartoons. Baetens: “Mijn tekenstijl leunt bij het technische aan en dus ideaal om zaken toe te lichten.” Met dit boek was hij niet aan zijn proefstuk want eerder schreef hij ook ‘Ik zeil in Zeeland’, een verzameling van verhalen, geschreven tijdens het zeilen in Zeeland met een Friendship 22. Baetens: “Het boek is vooral gericht op de beginnende solo-zeiler die Zeeland als zijn vaarwater kiest, maar is evengoed vermakelijk en informatief voor elke andere zeiler.”

Bestellen van ‘Proficiat, een Midget’ kan bij de auteur: kris@krabtekenwerk.be

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Fair
05:4021:38 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 3km/h WNW
Humidity: 67%
Pressure: 1015.58mbar
UV index: 0

(advertenties)